Vásárlás előtt kérjük figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (továbbiakban ÁSZF). Jelen ÁFSZ a Tensus Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. webáruházához kapcsolódik, kérdés esetén kérjük keressen minket ügyfélszolgálati elérhetőségeinken.

1. Webáruház üzemeltetői adatai:
Szervezet neve: Tensus Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (továbbiakban Szolgáltató)
Székhely: 1112, Budapest, Kánai út 2.
Adószám: 24906247-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-188501
Ügyfélszolgálat:
E-mail: rendeles@tensus.hu
Cím: 1112, Budapest, Kánai út 2.
Telefon: + 36 20 271 2535
Kapcsolattartó: Kiss Szilvia

2. Vásárlási feltételek

A megrendelések leadása elektronikus úton történhet a http://tensus.hu webáruházon keresztül. A megrendelés interneten (azaz távollévők között) megkötött, nem írásbeli szerződésnek minősül, melyről a rendelés leadása után visszaigazolást küldünk. A megrendelés tartalma webáruházunk rendszerében elektronikusan archiválásra kerül és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető. A szerződés nyelve magyar. A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Szolgáltató elektronikus úton küldi el a felhasználók részére. A rendelés leadása előtt a felhasználónak lehetősége van a regisztrációkor megadott adatok módosítására. A Vásárló szavatolja, hogy a megadott adatai valódi adatok. A hamis adatszolgáltatásból eredő valamennyi kockázatot a Vásárló viseli (pl. valótlan címre történő postázás költsége stb).

A Webáruházon keresztül értékesített termékek kézbesítési címe csak magyarországi cím lehet. Külföldre történő vásárlás esetén a Szolgáltató ügyfélszolgálata (rendeles@tensus.hu) nyújt információt. A jelen ÁSZF az tensus.hu webáruházán keresztül értékesített termékekre, illetve az itt elérhetővé tett információkra terjed ki.

3. A webáruház használata

3.1. Regisztráció
Webáruházunkban regisztráció nélkül is lehetőség van böngészni ill. vásárolni, a megrendelés véglegesítéséhez azonban a pontos adatok megadása szükséges. Az itt megadott adatokat az üzemeltető bizalmasan kezeli, azokat harmadik félnek semmilyen esetben sem adja át (kivételt képez a szállítást végző futárszolgálat), csak a számlázás, illetve a szállítás végett használja fel. A vásárlás véglegesítése a weboldal jobb alsó oldalán található Megrendelem gomb használatával zárul le.

4. A vásárlás menete

4.1. Kosár
A kosár tartalma a megrendelés véglegesítése előtt bármikor változtatható. Változtatás esetén a leugró menüben módosíthatja a megrendelni kívánt mennyiséget, ekkor a kosár automatikusan újra számolja az árakat, és rögzíti a változtatott mennyiségeket.
4.2. A vásárlási folyamat lépései
Amennyiben a szállítási címe eltér a számlázási címtől, kérjük jelölje meg szállítási címét is. Ezt úgy tudja megtenni, hogy a „szállítás másik címre” felirat melletti jelölőnégyzetre kattintva beállítja az abban látható pipát, ekkor megjelenik a szállítás cím alatt egy külön ablak, melyben kattintva megadható a szállítási cím.
4.3. Megrendelés véglegesítése
A vásárlás utolsó lépése a megrendelés véglegesítése, kérjük véglegesítés előtt ellenőrizze az összes adatot és kosarának tartalmát. Amennyiben hibát észlel itt még módosíthatja megrendelését. A regisztrációval és a vásárlás véglegesítésével ön önkéntesen hozzájárul adatai kezeléséhez és kijelenti, hogy nagykorú, cselekvőképes személy. A sikeres rendeléssel Ön fizetési kötelezettséget vállal a megrendelt termékekért, amelynek ki nem egyenlítése szankciókat vonhat maga után. A rendeléséről visszaigazoló e-mailt küldünk, mely minden megadott adatot és megrendelt terméket tartalmaz. Ez a visszaigazoló e-mail hozza létre a távollévők között a szerződést, amely alapvető feltételeinek (termékek és árak) módosítása utólag már nem lehetséges. Kérjük, hogy amennyiben a rendelés leadása után 24 órán belül nem kapott visszaigazoló emailt, ezt jelezze felénk az ÁSZF 1.pontjában megadott ügyfélszolgálati elérhetőségek valamelyikén, mert így a megrendelése nem volt sikeres, cégünk felé pedig nem keletkezett teljesítési kötelezettség.
4.4. Fizetés és szállítás
A webáruházban található termékek árai 27%-os áfát tartalmaznak, a termékadatlapokon a bruttó árak feltüntetésre kerülnek. A feltűntetett ár a szállítási költséget tartalmazza. Választható szállítási és hozzájuk kapcsolódó fizetési módok:

– GLS szállítás előre utalással (A termékek csomagolása és postázása a vételár bankszámlánkra történő beérkezése után történik meg és a csomagot 5 napon belül a GLS futárszolgálat kézbesíti)
– GLS szállítás utánvéttel (A termékek csomagolása és postázása a megrendelést követő 5 napban történik meg a vételár kifizetése a GLS futárszolgálatnak történik csomag kézbesítésekor)
– GLS szállítás bankkártyás fizetéssel (A termékek csomagolása és postázása a vételár bankszámlánkra történő beérkezése után történik meg és a csomagot 5 napon belül a GLS futárszolgálat kézbesíti)

A szállítási díj a vevőt terheli – kivéve ha akció időtartama alatt a szállítási díj ingyenes – , a szállítási költség a GLS Hungária Kft mindenkori díjszabása alapján kerül kiszámításra. Átvétel előtt kérjük, hogy vizsgálja meg a csomagot, sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni. A késedelmes jegyzőkönyvezésből eredő kockázatot a késedelmes fél viseli. Amennyiben a küldemény kézbesítése a megrendelő hibájából nem valósul meg az ebből eredő többletköltségek a megrendelőt terhelik.)

4.5. Egyedi megrendelés
Ügyfélszolgálatunkkal történt előzetes egyeztetés után lehetőség van egyedi megrendelések leadására is. Az egyedi megrendelések esetén a szállítási és fizetési feltételek eltérhetnek a fentiektől.

5. Vásárlástól való elállás

A távollévők közötti kereskedésre vonatkozó 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet értelmében a vásárlónak az áru kézhezvételétől számított 14 napon belül lehetősége nyílik a rendeléstől való elállásra, a megvásárolt áru visszaküldésére. Az elállási igénynek legkésőbb a rendelés átvétele utáni 14. nap végén kell megérkeznie ügyfélszolgálatunkra. Az elállást a vásárló nem köteles megindokolni. A visszaküldésnél felmerülő költségeket a vásárló köteles megfizetni, de az elállás elfogadása esetén a rendelés teljes összege visszafizethető a vásárló részére. Az elállás jogát csak nem romlandó, előre gyártott termék esetében gyakorolhatja a vásárló, és csak abban az esetben, ha az árut sértetlenül juttatja vissza. Az áru visszajuttatása személyesen történhet az ügyfélszolgálattal történő előzetes időpont egyeztetés után. Az elállás elfogadása és az áru visszavétele után a különbözeti összeg elszámolása előzetesen egyeztetett módon (készpénzben vagy átutalással) történik, legfeljebb az elállás elfogadásától számított 15 napon belül.

6. Szavatosság, tárolási és használati útmutató és ajánlások

A Szolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy vevői mindenkor, teljes mértékben elégedettek legyenek az általa forgalmazott valamennyi árucikkel. A Szolgáltató megtesz mindent azért, hogy az oldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. Az esetlegesen előforduló hibákért a Szolgáltató felelősségére a távollévők közötti kereskedésre vonatkozó jogszabályokban és a Polgári törvénykönyvben rögzített rendelkezések irányadóak. Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt a szolgáltató 8 napon belül díjmentesen kicseréli. Amennyiben a cserére nincs mód, a Vásárló választása szerint választhat más terméket a vásárlásával azonos értékben vagy elállhat a vásárlástól.

Szolgáltató minden termékadatlapon feltünteti a termékek összetevőit, az allergén anyagokat nyomtatott nagybetűvel kiemelve. Szolgáltató minden termékadatlapon feltünteti a termékkel kapcsolatos tárolási információkat. A terméken történő vevő által nem rendeltetésszerű tárolásból, rongálásból eredő meghibásodásért, sérülésekért, minőség változásért Szolgáltató nem vállal felelősséget és nem biztosít csereterméket, sem pénzbeli visszatérítést. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak. Fogyasztói panaszügyintézés írásban történik az 1. pontban megadott ügyfélszolgálati elérhetőségeken. A beérkezett panaszokra Szolgáltató 5 munkanapon belül válaszol.

7. Adatvédelmi nyilatkozat

A webáruház használata során az vásárló által önkéntesen rendelkezésére bocsátott személyes adatokat Szolgáltató bizalmasan kezeli, harmadik fél részére nem adja át. Ez alól kivételt képeznek azok az információk, melyek az adott termék kézbesítéséhez vagy kiszállításához szükségesek.

8. Szerzői jogok

Szolgáltató oldalain megjelenő anyagok tartalmának másolása, adatrendszerekben való tárolása, más internetes oldalakon történő közzététele, bármilyen formában történő felhasználása – a személyes használatot meghaladó mértékben – kizárólag Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével történhet.

9. Kockázat

Szolgáltató szolgáltatásait igénybe vevő felhasználók tudomásul veszik, hogy az adattovábbítás folyamán adatok elveszhetnek, megsemmisülhetnek, esetleg illetéktelen kezekbe kerülhetnek, valamint az Internet nyilvános jellegéből adódóan idegen behatolások történhetnek a rendszerbe, így a felvitt adatok (személyes adatokat is beleértve) illetéktelen kezekbe kerülhetnek. Ilyen esetekben Szolgáltatót semmilyen felelősség nem terheli, ez irányú kockázattal a felhasználó tisztában van, és ezt a kockázatot a szolgáltatás igénybevételekor vállalja.

10. Adattovábbítási Nyilatkozat

Tudomásul veszem, hogy a Tensus Kereskedelmi Kft. (székhelye: 1112 Budapest, Kánai út 2.) adatkezelő által a www.tensus.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi:
Név, e-mail cím, telefonszám, számlázási cím adatok és szállítási cím adatok

Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg:
http://simplepay.hu/vasarlo-aff